Община Балчик представя фотоколекция в календар за новата година

Добрич Лайф

19-12-2013, 11:48

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Слоганът на изданието е "Балчик - фестивален град на Балканите"

Община Балчик представя колекция от фотоси от международни културни форуми и спортни събития, на които е домакин, в календар за 2014 година.

"Балчик - фестивален град на Балканите" е слоганът на изданието, което ще отброява дните до проявите през новата година.

Музиканти от Софийската филхармония,, оркестърът на Румънското национално радио, унгарският виолончелист Ласло Френьо с инструмент от 17-и век, оперната прима Христина Ангелакова, тенорът Алистер Барон от Великобритания са сред лицата на международния фестивал "Balchik Classic Days", които календарът представя. Балчик ще покани звезди на европейския музикален подиум през новата година в дните от 26 юли до 2 август в петото издание на фестивала.
Календарът е запечатал много събития и от международния фестивал на късометражното кино "В Двореца", който всяка година селектира близо 4000 заглавия на творци от цял свят.

В галерията на календара са и удостояването на поета и драматург Стефан Цанев със званието "Почетен гражданин на Балчик", награждаването на победителите в международния хоров конкурс "Черноморски звуци", актьорът Красимир Ранков със своите студенти от НАТФИЗ на фестивала на младите в изкуството "Виа Понтика" и много други артистични прояви.
През 2014-а в Балчик отново ще покаже международните фестивали "Усмивките на морето", "Процес-Пространство", "Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета" и редица други форуми, е записано в календара.