Петър Петров си писа 5 за годината, само Господ бил пълен отличник

Мисия Пловдив

19-12-2013, 11:55

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Кметът на "Източен" отчете постиженията си, разкри нови планове

Като мина по улиците в района, с гордост мога да кажа, че не съм си изгубил времето. Сега си пиша 5-ца. Шест заслужават само Господ, Пеле и Марадона. Равносметката направи кметът на "Източен" Петър Петров по време на отчета на свършеното през 2013 година.

За следващата година ще подобрим блясъка на района. Пожелавам си много здраве, много амбиции, да има търпимост и толерантност.

Запитан какво точно ще включва този блясък, Петър Петров описа мила картина, включваща много нови тревни площи, зеленина, мини шадраванчета, около които хората да отмарят след тежкия работен ден пред домовете си и на които да се радват.

Идеите вече започнаха да идват от самите жители на района, похвали се той. Пожела си и повече пари, отпуснати от кмета на Пловдив Иван Тотев, защото "без пари не става".

Успехите в Столипиново:

В квартала успяхме да довършим осветлението на ул. "Владая", остана ул. "Правда". Започна асфалтирането и на две големи улици в квартала – "Ландос" и "Елба". Изобщо, там, където позволява, ние инвестираме. Не може да идем да инвестираме, където нищо няма да остане. Например – направихме перфектна детска площадка на улица "Крайна", миналия ден минавам от там и гледам, останала само една катерушка. Не може така? Кой трябва да пази? Но поне засега нито една лампа не е счупена, посочи Петров. Иначе в другите квартали 95% от улиците са наред.

Инвестициите в района:

В това отношение отчитаме добра година. Всъщност ние сме районът с най-много частни инвестиции. Само строежът на стадион Ботев, новата сграда на 6 РУП и новото кметство са достатъчни примери. Следователно трябва да отбележа, че ни очаква още по-напрегната в строителен план 2014 година. Гордея се с инфраструктурата. Това, което го планирах, го свърших, но човек има още амбиции, завърши кметът на "Източен".