Пристанище Бургас дава 13 заплата на 250-те си служители

Мисия Бургас

19-12-2013, 15:36

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николай Тишев е новият шеф на Пристанище Бургас

Ето я новата морска гара в Бургас

Догодина - още един портал и много покрити складове, планират от порта

Успешна година отчете ръководството на пристанище Бургас. В края на 2013 г. портаът вероятно ще бъде сред единиците дружества, които ще осигурят 13-та заплата за своите 250 служители.

Това обяви днес директорът на "Пристанище - Бургас" ЕАД - Николай Тишев. По думите му предприятието отчита за годината на печалба, при завишен товарооборот с 27 на сто. След концесията обработените стоки възлизат на 124 968 тона. С новооткритата Морска гара пък до момента през Бургас са преминали 5 големи круизни лайнери с 5 600 пасажери.

Общо за пристанищата Бургас и Несебър акостиралите кораби са 55 с 26 969 пасажери. Водят се преговори с голяма круизна компания Бургас да стане отправна точка за големите пасажерски кораби, което на практика означава, че курсовете им ще започват и завършват тук. За тази цел трябва да се открият нови гишета за трафик на туристи.

За 2014 г. се предвижда увеличение на товарооборота. Това ще завиши значително приходите, следователно и инвестициите, посочи г-н Тишев. Плановете за следващата година включват и почистване на кейовите места, които с годините са станали по-плитки като по този начин имат шанс да акостират по-големи кораби. Ще бъде завишен с 25% и капацитетът на закритите складове. Престои и старт на изграждането на трафик кулата, който ще приключи до края на 2014-а.