Панаир на религиите се проведе в Асеновград

Мисия Пловдив

20-12-2013, 07:15

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

90-минутната програма показа традиционни ритуали в християнската и мюсюлманска културна и обредна традиция

Панаир на религиите се проведе в асеновградското СОУ "Св.св. Кирил и Методий". 11-класниците от училището организираха инициативата с цел толерантност и разбиране между различните етнически групи в тяхната среда.

Проектът, по който се реализират дейностите, е "Дар за моето училище - млади лидери с идея за промяна" на Национален алианс за работа с доброволци, финансиран от Национална програма за младежта. Младежи от 11-и клас от СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Асеновград преминаха обучение в лидерски умения и посочиха основни проблеми в училището, както и начини за решаването им. Освен етническата толерантност учениците се борят и срещу разделянето на групи в класовете и трудностите в общуването заради липсата на разбиране и търпимост.
90-минутната програма показа традиционни ритуали в християнската и мюсюлманска културна и обредна традиция - годеж, къна, наричане за Еньовден, а коледари пожелаха на всички присъстващи здраве, повече толерантност и сплотеност и много успехи през новата година. На финала всички заедно изиграха традиционно българско хоро като символ на това, че всички са единни. На събитието присъства зам.-кметът на община Асеновград Мария Вълканова, както и много ученици, родители и учители.