Борис, загубил майка и баща, получи Коледа

Животът

20-12-2013, 15:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Благотворителната инициатива е първа в община "Родопи"

За първи път в община "Родопи" беше направена благотворителна инициатива "Да подарим Коледа". Тя се организира под патронажа на кмета на общината Пламен Спасов. Децата от подготвителните групи в детските градини изработиха коледни картички. Събраните средства от благотворителната им продажба бяха дарени днес на Борис Пиронков от село Белащица. Момчето е в 10 клас на Френската езикова гимназия в Пловдив. Загубил е баща си преди 3 години, а преди няколко месеца и майка си. Благодарение на съдействието на кмета на "Родопи" Пламен Спасов, кмета на Белащица Цвети Читакова и общинският съветник от ГЕРБ Запрян Янков момчето не е настанено в дом, а е оставено в дома на баба му и дядо му и му е осигурена месечна финансова помощ

Картичките на децата от детските градини бяха закупени от общински съветници и от служители на община "Родопи". На Борис е осигурен безплатен транспорт до Пловдив, а кметът Спасов го увери, че винаги може да разчита на него в трудни моменти.

В събота, 21 декември в Белащица организират безплатен обяд за 100 социалнослаби жители. Храната на тези, които не могат да присъстват, ще бъде занесена в дома им.