Кметът изтегли "джакпота" от баницата с късмети

Животът

20-12-2013, 16:54

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът награди десетте "най" в бургаския спорт (СНИМКИ)

На Игнажден в неговия кабинет пръв влязъл зам.- кметът по финанси Красимир Стойчев с папка за разплащане на сметки

Кметът Димитър Николов изтегли "джакпота" от баницата с късмети, която традиционно се организира в общината. Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев след като цяла година се труди да обезпечи пари за общината, ще "замине на екскурзия за сметка на общината".

Тази година Атанаска Николова, зам.-кмет по европейски политики изневери на традиционния късмет - работа и успя да изтегли "сватба в Казиното", като в късмета и не се уточняваше дали тя ще трябва да я организира или само ще участва в нея, предаде радио "Фокус". Като успешна за града и общината определи Димитър Николов отминаващата 2013-та година.

"Годината беше много наситена. Приключваме годишния си отчет и се оказа, че много от свършеното до средата на годината вече сме го забравили. Това бе година в която стартираха доста проекти и продължават през следващата. Във финансов план продължаваме да разчитаме и на подкрепата на държавата.

Продължаваме да очакваме финансиране за довършване на пътен възел „Запад". Очакваме и целево финансиране на многофункционалната зала в к-с „Изгрев” както и някои важни лицензи, като този за новия здраве факултет, за който аз ще продължа да настоявам във всички срещи с българските политици, защото смятам, че това е една важна и силна кауза за Бургас”, посочи Димитър Николов. Той каза,че от общинска администрация ще продължат да работят в посока повишаване качеството на здравеопазването, да се търсят лостове и да се създават условия за намаляване на безработицата, ще се работи по отношение подобряване на инфраструктурата и екология.

На Игнажден първият проблем с който Кметът Димитър Николов е трябвало да се занимава с разчистване на катун от около 200 роми в район на Товарна гара. Първият който е влязъл в неговия кабинет е бил зам.- кметът по финанси Красимир Стойчев с папка за разплащане на сметки.