По Коледа стават чудеса - пловдивско семейство се сдоби с нов дом!

Мисия Пловдив

22-12-2013, 10:44

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В кампанията по набиране на средства за жилището се включиха известни българи

Мариела и Костадин Гелеменови и децата им - Симона, Петко и Димитър, вече имат собствен дом – къща в село Граф Игнатиево. Мечтата на многодетното младо семейство от Пловдив се сбъдна малко преди Коледа.

В кампанията по набиране на средства активно се включиха оперната прима Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хип-хоп талантът Бобо, треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян и други. Освен че участват в рекламния клип за кампанията, подета от национално движение "България си ти", те са направили и дарения. Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева даде 3000 лева лични средства. Заедно с къщата Гелеменови ще се сдобият и с голям двор, където могат да отглеждат плодове и зеленчуци.

Преди да се случи всичко това, семейството е живяло в дома на родителите на Мариела, но на тъмно. Заради натрупан дълг от 4000 лева, който вече погасяват, ЕВН са спрели тока. Топлили са се на печка с дърва, а храната приготвяли на газов котлон. Децата са на 8, 5 и 2 години. Всички заедно са обитавали една стая. Опитът да излязат на квартира под наем завършил неуспешно, поради недостатъчни финанси.

Преди една година младото семейство сключи брак, също благодарение на дарители. Тогава в Дома на младоженците куп известни хора и звезди от шоу бизнеса  станаха свидетели на любовта на Мариела и Костадин.