Секс пости

Животът

22-12-2013, 15:45

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Въздържанието може да ви докара стрес, излишни нерви или депресия

Забелязали ли ли сте, че по време на пости всеки има различно мнение от какво е редно да се въздържа човек. И незнайно как всеки отписва от списъка с въздържание точно това, което най-много го изкушава.

За едни това е алкохолът, за други – млечните продукти и сякаш само по въпроса с месото всички са на едно мнение и като че ли само с него се изчерпват постите.

А къде е сексът в цялата постна картинка?

Сексът по време на пости отдавна не е табу, стига да сте бракувани. Дори е необходим, от религиозна гледна точка, тъй като въздържанието, ако не е по взаимно съгласие, може да тласне двамата партньори към друго изкушение и грях – изневярата.

А доколко сексът извън брака е грешен, остава под въпрос. Но грях или не, именно по време на коледните празници двойките правят най-много секс предвид почивните дни, свободното време и романтичната атмосфера, която създава Коледа и прочие.

Въздържанието от секс от здравословна гледна точка

Не само, че сексът по време не пости не е грях, ами е и необходим от здравословна гледна точка. Сексът подобрява психическото здраве, подсилва имунната система, подобрява мозъчната дейност, има подмладяващ ефект. А липсата му, особено когато е в резултат от потиснато силно сексуално желание, води до цялостен дисбаланс на психическото и физическото здраве.

В резултат от секс пости може да си докарате стрес, излишни нерви, депресия, липса на настроение, нетрудоспособност, раздразнителност, нарушения в потентността, еректилна дисфункция.

Секс пости за стимулиране на желанието

От друга гледна точка въздържание всъщност може да усили сексуалното желание и привличане между двамата партньори. Кратката почивка един от друг може наистина да разпали още по-силни искрата между двамата.