Камбуров стана №1 на Локо за 2013 година

Спорт

22-12-2013, 15:45

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Голмайсторът си пожела Купа на България

Мартин Камбуров бе обявен за Футболист №1 на Локомотив (Пд) за 2013 година. Това стана на традиционната Черно-бяла Коледа, която се проведе днес в препълнената концертна зала на бившия партиен дом в Пловдив. Голмайсторът на черно-белите събра 37,55 процента от вота на всички участвали в анкетата фенове на тима.

На второ място с 25,52 % се нареди бразилецът Диего Фераресо, а трети с 19,09 % завърши вратарят Йордан Господинов. Призовата 5-ица допълват халфът Станислав Маламов (3,84%) и защитникът Аймен Белаид (3,11%).

Името на победителя бе съобщено от старши треньора на представителния тим Александър Станков, който награди Мартин Камбуров. Освен това голмайсторът получи картина на художника Митко Железаров, лично от нейния автор, който е изтъкнат привърженик на черно-белите.

„Първо искам да благодаря за тази награда на всички вие, които сте тук. Защото за мен ние сме едно голямо семейство - от най-малкия, който е тук на трибуната, до най-големия в Локомотив (Пд) – Христо Бонев. Аз винаги се чувствам един от нас, въпреки че доста години не съм бил в Локомотив, но моето сърце винаги е на Лаута. Весели празници и догодина тук при нас да бъде Купата на България”, заяви Камбуров под бурните аплодисменти в залата.