Локо награди Божинов и Иван Иванов

Спорт

22-12-2013, 16:34

Снимка:

Sportonline.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двамата бяха отличени за приноса им към „черно-бялата” идея

Футболист №1 на България за 2013 година – Иван Иванов, и Валери Божинов получиха днес сериозно признание от ... Локомотив (Пд). Това стана по време на 8-ото издание на Черно-бялата Коледа, която се състоя пред повече от 600 фенове в Концертна зала на бившия партиен дом.

Божинов бе удостоен със статуетка на древния воин Бесо за приноса му към черно-бялата идея. Наградата е на Организация Трибуна Спортклуб и бе присъдена за това, че нападателят осигури с лични средства голяма част от екипировката на всички футболисти от детско-юношеската школа на Локомотив (Пд).

Преди Божинов със статуетка на Бесо бе удостоен кметът на Пловдив Иван Тотев заради приноса му към изграждане на осветлението на стадион „Локомотив” и бизнесменът Петър Манджуков, който финансира новата детска площадка в комплекс „Локомотив”.

Награда от Черно-бялата Коледа 2013 заслужи и Футболист №1 на България за тази година Иван Иванов, който никога не е криел симпатиите си към клуба, въпреки че радваше с играта си само в един сезон черно-белите привърженици. Играчът на Базел получи картина на художника Петър Величков, лично от нейния автор, която ще му бъде предадена по-късно от Фенклуба на Локомотив (Пд).