25 млн. лв. е бюджетът на Поморие за 2014 година

Парите

23-12-2013, 06:10

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зелена светлина за уникалния парк-лабиринт в Поморие

Приоритет на общината остават образованието, социалният сектор, екологията и пътната инфраструктура

25 млн. лв. е общата рамка на боджет 2014 в Поморие. На последното заседание на общиснкия съвет, което се проведе в събота бюджетът беше приет с пълно мнозинство от всички присъстващи.

От местната администрация посочиха, че той се основава отново на утвърдените антикризисни мерки, прогноза на собствените приходи, близка до реалното изпълнение и оптимизиране на всички разходи, особено в местните дейности. 

Увеличението на трансферите през 2014 г. е предимно в частта за делегираните от държавата дейности и в по-малка степен в трасферите за местни дейности. В прогнозата за постъпленията от собствените приходи са обвързани  действащите към момента размери на местните данъци и такси в общината и предложените изменения в касаемите наредби.

"Основна цел на Бюджет 2014 е запазване на финансовата стабилност на общината недопускане на рискове и продължаване усилията по модернизаця на общинската инфраструктура и предоставяне на по-качествени услуги на общността. Въпреки финансовата криза приоритети при съставяне на бюджета на общината за 2014г. продължават да са образованието, социалният сектор, екологията и пътната инфраструктура, поддържане на общинската собственост, спорт, култура", казаха от общината.