Ученици от Хуманитарната довършиха Недоизреченото

Мисия Пловдив

23-12-2013, 11:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Приключи третото издание на конкурса, създаден от писателя Стефан Бонев

С трима победители и две поощрения приключи третото издание на създадения от писателя Стефан Бонев литературен конкурс "Недоизречено", проведен в Гимназията с хуманитарен профил "Св. Св. Кирил и Методий".

Единадесетокласничките Елена Кънчева, Катерина Николич и Таня Даскалова бяха класирани в първата тройка. Журито, в което влязоха поетесите Катя Белчева и Мариела Русева, литературният критик Здравко Дечев и учителката по български език и литература в училището Николина Георгиева, даде и две поощрения. Получиха ги Титяна Борукова и  Андрей Цветков, който участваше с глава от романа, който пише в момента.  

Същността на конкурса се състои в попълването на една матрица, която съдържа думи, препинателни знаци и бели полета. Целта е текстът да бъде дописан чрез запълване на празните места така, че да се получи автентично завършено художествено произведение.

Участниците в двете досегашни издания на конкурса написаха творби, които бяха от почти всички възможни жанрове на краткото слово - стихове, импресии, къси разкази, че дори и малки криминалета. Първото издание на "Недоизречено" беше през 2012 г. във фейсбук, а в началото на тази година беше проведено в Ателието за творческо писане в ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив. Литературният експеримент е иницииран от Стефан Бонев, който е написал и самата текстова матрица, като целта му е да провокира креативност у хора с творчески потенциал, които не биха посмели да седнат директно пред белия лист.