Опасни шофьори! Пиян влетя в насрещното, друг се обърна на пътя, трети блъсна пешеходка

Крими

23-12-2013, 12:34

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Почерпени пловдивчани "вилнеят" по пътищата

Пловдивчани масово пият и карат. Регистрирани са три катастрофи, предизвикани от почерпени водачи, показва полицейската сводка за неделния ден в града.

28-годишен мъж влетял със своя "Фолксваген" в насрещното на бул. "Христо Ботев" и се блъснал в лек автомобил "КИА". Инцидентът е станал снощи около 1 часа. Причините са движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол. В кръвта на виновния шофьор са отчетени 1,60 промила. Няма пострадали при удара.

Висока скорост и алкохол са причините за втори инцидент, станал на Кукленско шосе.

Посръбнал пловдивчанин изгубил контрол над своето "Сузуки", забърсал движещо се отляво "Пежо", след което се преобърнал на пътното платно. Шофьорът е прегледан в болница и освободен за домашно лечение. При проверката са установени 1,25 промила алкохол в кръвта му. Другият участник в катастрофата, 33-годишен мъж от Пловдив, също е тестван, но резултатът му е отрицателен.

И пешеходка пострада от пиян шофьор. Около 18 часа на бул. "Освобождение" 51-годишна жена е ударена от лек автомобил "Волво". Пострадалата е в болница със счупен крак. Дрегерът отчел 0,71 промила алкохол в кръвта на шофьора.

Отделно е заловен и водач с внушителните 2,38 промила алкохол в кръвта, съобщават от полицията. 44-годишният пловдивчанин е спипан снощи около 22 часа. В ареста е за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.