Финансисти изчислиха заплатата на Дядо Коледа

Животът

24-12-2013, 10:25

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

137 795 долара е заплатата на Дядо Коледа за тази година. Това са изчислили американски финансови анализатори. По данни на компанията Insure Белобрадият старец е натоварен с множество задачи през цялата година и всяка от тях си има своето парично изражение.
Първо, без прекъсване той управлява фабрика за производството на играчки в течение на 364 дни, работи по 8 часа на ден и за това Insure 114 937 долара годишно. Второ, като специалист по трудовите отношения, той постоянно влиза в преговори със своите помощници, за което му се полагат 4931 долара. На плещите на добрия старец е и работата на детектив – всеки ден отделя по половин час, за да узнае как се държат децата, за да разбере дали да посети малчуганите в коледната нощ, пише EkipNews.bg. За тази му дейност в активите на Дядо Коледа се прибавят още 733 долара годишно.
Дядо Коледа трябва да се грижи за своя главен помощник – елена Рудолф. Той трябва да се увери, че и Рудолф и останалите ще бъдат напълно готови да обиколят света, за да оставят на всички деца подарък. С Рудолф добрият старец се занимава по два часа на ден, за което трябва да получава 4219 долара. За проверяването на списъка на подаръците и писмата с детските желания трябва да получава 529 долара. За 24-часовия полет на шейна от Северния полюс до децата и обратно белобрадият старец получава 619 долара.
Компанията е провела и анкета за това каква трябва да е заплатата на Дядо Коледа. Според 37% от участващите в допитването американци, той не трябва да получава пари.  Според 27%, той трябва да получава по долар за всяко дете, т.е. около 1.8 милиарда долара. 15% от запитаните, около 100-150 хиляди долара трябва да стигнат на добрия старец.