Словак и черногорец в плановете на ЦСКА

Вижте повече информация за двaмата

Работата no зимната се­лекция в ЦСКА продължава с пълна пара, пише Sportonline.bg. Червените са набелязали двама чуждестранни национали за поста на левия краен защитник. Става въп­рос за черногореца Иван Фатич и южноафриканеца Рикардо Нунес.

Фатич е играл за последно в сръбския Войводина, но след два мача за тима от Нови Сад е освободен през октомври. Черногорецът има във визит­ката си престои в 8 италианс­ки клуба, сред които е и Интер.

Той обаче не записва участие за „нерадзурите”. На Ботуша играе предимно в Се­рия Б, но има и 12 мача в ели­та - 10 с Дженоа и 2 с Чезена. Роден е на 21 август 1988 г., а за националния отбор на Чер­на гора изиграва 6 двубоя. Лю­бопитното е, че последното му международно участие към момента е срещу България - на 4 юни 2011 г. при 1:1.

Рикардо Нунес пък все още е играч на словашкия Жилина. Неговият контракт обаче из­тича на 31 декември и от клу­ба са заявили, че няма да бъде подновен. Нунес също е ляв бек.

Роден е на 18 юни 1986 г. в Йоханесбург, ЮАР. Има 5 участия за националния отбор на африканската страна, играл е 4 пъти и за национали­те на Португалия до 17 годи­ни. Юноша е на Бенфика, но има двубои само за Б отбора - 23 с 1 гол в тях. След това преминава през няколко кипъ­рски състава, както и второ-дивизионните португалски Трофензе и Портимонензе. В началото на 2012 г. подписва със словашкия Жилина.

За този отбор е изиграл 41 мача и има 2 гола. Преди по-малко от ме­сец от ръководството на клуба обаче са излезли със съобщение на своя уебсайт, че се разделят с трима играчи. В списъка попада и Нунес, като причината за това е, че не е достатъчно мотиви­ран и щастлив в тима.

Така Стойчо Младенов ве­роятно ще избира измежду един от двамата бранители. Той има нужда от още един силен вариант в лявата зона.