50 сирачета от Добрич - на празничен обяд /Снимки/

Мисия Добрич

24-12-2013, 15:03

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Църковно настоятелство и кметът на Добрич ги посрещнаха в социалния център при храма "Св. Троица"

Настоятелството на храма "Св. Троица" и кметът на Добрич Детелина Николова посрещнаха на празничен обяд 50 деца сирачета от социалните домове.

Архиерейският наместник Иван Дойчев пожела на децата светли празници и благослови трапезата с постни ястия - боб, зелеви сарми, погача, тиквеник, сушени плодове, портокали, банани.

„Скъпи дечица, ние сме пред прага на най-красивия и истински християнски празник – Рождество Христово. Днес по традиция небето ще се отвори през нощта, Витлеемската звезда ще огрее всички домове, целия свят, и ще се роди младенецът Христос. Нека всеки от вас в тази свята нощ си мечтае и си изпрати с най-голямо желание онази искрена нагласа за сбъдване на неговата мечта”, заяви кметът Николова.

На трапезата беше и 88-годишният Мартин Калистров, дарил средства за лакомствата. "Много радост донесохте, мили деца", каза дарителят и благодари и на църковното настоятелство за жеста, който всяка
година прави за сирачетата за Рождество Христово. Мартин Калистров, който е изминал дълъг творчески път на оперен певец, купи за църквата къща с двор в добричкото село Коритен, където ще бъде устроен приют, съобщи на празничния обяд председателят на настоятелството на храма Стоян Стоянов.
Кметът на Добрич подари на децата празнични пакети. Тази традиция на споделен коледен обяд с деца без родители се спазва вече девет поредни години.

За утрешния празничен ден децата щеимат на своята трапеза и печено агне.