Веселин Нейков: От 49 медала - 47 са на мои настоящи и бивши възпитаници

Спорт

24-12-2013, 16:17

Снимка:

Изида

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

„Изключително съм доволен от обобщението на 3-годишния ми труд. От 49 медала – 47 са на мои настоящи и бивши възпитаници”, заяви пред пресцентъра на Изида треньорът от плувната школа към клуба Веселин Нейков след градското първенство, което се проведе в СК „Русалка” в Добрич.

„На всички деца и родители искам да благодаря за неуморния труд и подкрепа, и да им обещая, че ще продължавам да давам всичко от себе си и занапред, работейки в басейн „Изида”. Самият Майкъл Фелпс е плувал в 20-метров басейн и казва, че не е важен размера на басейна, а преплуваните часове!”, добави Нейков и пожела Весели празници на всички.

Той посочи още, че детска плувна школа „Изида” вече разполага със своя страница във фейсбук.

Благодарности към своите треньори в Изида Веселин Нейков и Радостина Димитрова изказоха двукратните златни медалисти от градския шампионат - Мила Калоянова, която бе най-бърза на 50 м в свободния стил и на бруст, и Петър Галинов на 50 м. св. стил и гръб.

„На 12 г. съм и уча в СОУ „П. Р. Славейков”. Баща ми настояваше да тренирам и преди близо 5 г. ме записа да ходя на тренировки в басейна, който беше в хотел „България”, а сега плувам в „Изида”. Не съм изненадана от това, че спечелих 2 златни медала. Нямаше специална подготовка за състезанието. Ходих на тренировки, старах се повече и бях уверена в себе си. Състезанието беше много интересно, добре организирано. За първи път попадам в такава обстановка – да се състезавам в такъв голям басейн. Подкрепата на моите близки ме мотивира да дам най-доброто от себе си, но мисля, че можеше да плувам и по-добре. Ще продължа да плувам, но на този етап за удоволствие, а времето ще покаже дали ще продължа с този спорт. Ще ми е интересно да опитам и на национално състезание, но за там ще трябва повече подготовка. Двете победи ги посвещавам на моите родители. От новогодишната баница си пожелавам здраве, късмет и успехи”, заяви Мила Калоянова.

Петър Галинов сподели, че от 4 години тренира плуване в „Изида”. Той живее и учи в град Генерал Тошево и идва до Добрич само заради плуването. Ученик е в 6 клас в ОУ „Хр. Смирненски”. 

„За състезанието тренирах по-усилено. Идвах по-често на тренировки. Преди старта не бях уверен, че ще спечеля, но се оказа, че няма голяма конкуренция. Плувах с моята възраст, но другите не бяха така добре подготвени, колкото аз. Нямаха достатъчно сили, за да ме победят. Публиката ми помогна да бъда по-бърз в басейна и да подобря значително личните си резултати. Ако имам възможност ще премеря сили и на национално първенство. Преди време ходих на футбол, но разбрах, че това не е моят спорт. Благодаря на родителите и треньорите ми за подкрепата. На тях посвещавам златните си отличия”, каза Галинов.