БЧК с нова социална услуга през 2014-а

Животът

25-12-2013, 06:00

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК осигурява топъл обяд за 30 деца

Центърът за обществена подкрепа ще бъде на територията на община Созопол

БЧК- Бургас ще развива нова социална услуга догодина с Център за обществена подкрепа на територията на община Созопол.

Финансирането идва от фондация "Де лукс" по програма "Партньори за социална промяна". Друг важен момент от дейността на БЧК-Бургас е първата долекарска помощ, съобщи радио "Фокус".

"Продължаваме да обучаваме кандидат-водачите на МПС по първа долекарска помощ. Освен това засилен е интересът на работодателите за това служителите им да бъдат подготвени за това", обясни Виолета Радева, секретар на червенокръстката организация.

Продължава и дейността по мениджмънт на бедствие. Има изграден екип от 20 доброволци за действия при бедствия, аварии и катастрофи. Това са т.нар. „морски орли”. „Екипът непрекъснато се обучава. Това са хора с различни професии, но са декларирали писмено към организацията да участват доброволно в екипа, който да оказа съдействие на пострадали хора при нужда”, каза още Радева.

Червенокръстката организация е получила подкрепата на бургазлии и на различни организации за набиране на парични средства за бежанците. „ Набирахме пари, хранителни продукти, дрехи за бежанците. Нашият екип предостави хранителни продукти на настанените бежанци в Харманли. Като цяло годината беше много динамична. Приключваме я с чувство на удовлетворение, че все пак сме успели да помогнем на една част от нуждаещи се хора. Планираме и други инициативи за 2014 година, които ще дообогатим чрез различни форми. Акцент в работата ще бъде върху младите хора и във включването при определянето на уязвимостта на местно ниво именно чрез нашите членове и доброволци по общинските организации. Фокусът ще бъде и върху общинските организации, където хората живеят със своите проблеми и ние ще се опитваме да помагаме адекватно според нашите възможности”, каза още Радева.