25 декември - предстоящи събития

В 9.30 часа, в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски", Негово светейшество патриарх Неофит ще отслужи празничната Света литургия за Рождество Христово.

Благотворителният спектакъл "Българската Коледа" и тази година ще е в Народния театър "Иван Вазов". Събитието тази вечер е под егидата на президента Росен Плевнелиев.Кампанията на "Българската Коледа" през 2013-2014 година е под надслов "За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух".

За първи път водещи на сцената на Народния театър ще бъдат популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори.

С празнична служба ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата-музей "Рождество Христово" в Арбанаси. Ритуалът се организира със съдействието на кметството на село Арбанаси и ще започне в 11,30 часа. Благодарственият молебен ще бъде отслужен от протойерей Киприян. На Коледа църквата "Рождество Христово" ще приема безплатно посетители от 10,00 часа до приключване на празничната служба.