Телефонът трябва да ти напълни ръката

Животът

25-12-2013, 12:42

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Бъдещето е на по-големите телефони

Смартфоните с голям диагонал на екрана стават все по-популярни, тенденция стартирала през 2011 година, когато Samsung представи Galaxy Note. Дали обаче те ще продължат да са любимци на потребителите?

 Или ще бъдат заменени от по-практични и по-малки модели? Не и според Стивън Синофски, който доскоро оглавяваше работата по Windows в Microsoft, но вече се подвизава като професор в Harvard Business School, пише пише mobilebulgaria.com.

 Той се опитва да прогнозира какви ще са основните технологични тенденции през следващата 2014 г. и една от тях е именно възхода на големите смартфони, които ще заемат мястото на по-малките устройства.

 Според Синофски тенденцията ще се движи от желанието на хората за използване на едно и също устройство и за телефонни нужди, и за комуникация и продуктивност. Ако таблетите наистина са бъдещето, това определено е добра новина за Samsung.

 

Серията от такива устройства Galaxy Note на компанията се продава най-добре и освен това получава много добри отзиви от пресата и потребителите. Говори се, че Apple също ще обърне внимание на тази тенденция в следващото издание в iPhone, като ще увеличи диагонала на екрана до около 12 см.