Ранобудните на протест и в Стара Загора

26 декември, 15ч., пред общината

Общонационален протест на ранобудните студенти за оставка на правителството на Пламен Орешарски се организира на 26-ти декември. В протеста участие са заявили над 20 града от страната, в това число и Стара Загора, а също има организация и в чужбина - Копенхаген, Атина, Хамбург, Лондон, Мюнхен, Монреал.

"За неуморните! За непримиримите! За повече светлина!" е призивът в социалните мрежи за протеста. "Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, на пук на умората, на пук на безверието – излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", апелират организаторите.

В Стара Загора протестът е от 15.00 ч. пред сградата на общината.

Междувременно стана ясно, че на протеста в София ще се присъединят много български студенти и емигранти от цял свят. В столицата сборният пункт е в 15 часа пред сградата на БНБ. Час по-рано, на Орлов мост се събира традиционният антиправителствен протест.

В социалната мрежа ФБ е организиран и конкурс за снимка от протестите на 26 декември. От изпратените три ще бъдат избрани за публикуване в печатни издания. Ще бъдат подбирани снимки за масовост на събитието, за интересен лозунг или плакат и една, която ще бъде избрана като любима на публиката, съответно събрала най-много лайкове във ФБ. София не е

включена в конкурса, поради предимството, че протестите там са най-масови. Повече подробности на: https://docs.google.com/document/d/1U65guQ-fRoAxL8ZOFuWCA2F_ABTQBDA5-Rm3U1qyvIc/edit