Масов протест в 30 града утре

Мисия Пловдив

25-12-2013, 16:05

Снимка:

www.topdreamer.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдив отново се включва в протеста, сборният пункт е пред сградата на Общината в 14 часа

На 26 декември ще се проведе общонационален протест за оставка на кабинета Орешарски, обявиха Ранобудните студенти в Пловдив. Сборният пункт в града на тепетата е пред Общината точно в 14:00 часа. От там недоволните студенти ще тръгнат на шествие по Главната.

Потвърдилите участие в протеста досега са общо 30 града в страната. Очаква се хора от над 40 града у нас и в чужбина да излязат на улицата и да поискат незабавна оставка на правителството. Хиляди българи от цялата страна и в чужбина са заявили участие в социалните мрежи. Датата е специално избрана, за да даде възможност на българите, живеещи в чужбина да се включат в протеста, докато са в България за празниците.

Миналата седмица се проведе национална акция на Ранобудните. Пред точно 47 Лафки в Пловдив и още толкова в столицата младите хора на България бяха разлепили стикери с надпис "Не купувай от мафията, остави Пеевски гладен!" .

Окупирайки новата търговска верига "Лафка" те за пореден път застанаха срещу политическата олигархия и приемането на нови закони, внесени вече в Народното събрание за гласуване.