Внимавайте с Био козметиката

Животът

25-12-2013, 16:10

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Тъсете сертификат върху опаковката

Вероятно много хора си задават въпроса "Защо да използвам био козметика"? Всички знаем, че това, което поставяме върху кожата си, попада в нашето тяло. Предимствата на органичната козметика са, че в производството й са използвани само суровини, безвредни за кожата - растения, билки, сапунени вещества от палмово и други фини масла и в нея няма да откриете синтетични оцветители, ароматизатори, консерванти и силиконови масла.

В търговски център Вива/Mam’s and Me center/на ул.”Димитър Икономов” 36, отвори специализиран магазин за сертифицирана био козметика. Той е осъществен по проектът от програмата "Инвестираме във вашето бъдеще" с финансовата помощ на Европейския социален фонд чрез ОП ”Развитие на човешките ресурси”.

Някои продукти, означени като "био", "еко" или "натурални" изобщо не съдържат съставки с биологичен произход, а при производството на суровините и преработката не са спазвани строгите стандарти, за да могат да се нарекат по този начин, предупреждават консултантите от Магазина за био козметика, еко стоки за бита.

Съставките са само едно от условията продуктът да се нарече естествен. В истинската козметика стремежът е те да се запазят такива, каквито са били в началото на преработката. Ако искате да бъдете сигурни, когато купувате, търсете знака на контролния орган, който проверява производствения процес от само начало до неговия край. Сертификатът трябва да е отпечатан на видно място върху опаковката! Всички останали производители, които използват тези думи върху опаковките, подвеждат потребителя.
В магазина за Био грижа за Красотата ще откриете естествени, нежни и ефикасни продукти - шампоани, балсами, душ гелове, сапуни, дезодоранти, пасти за зъби, растителни бои за коса, перилни препарати. Всяка марка е подбрана с внимание и притежава сертификат за био продукт. Декоративната козметика е дерматологично тествана и сертифицирана от най-строгия немски контролен орган BDIH. В детските и бебешки продукти, предлагани в магазина, се съдържат сертифицирани органични масла и билки, няма синтетични консерванти и аромати.