Китайци отмъкват капитана на Черно море

Спорт

27-12-2013, 11:02

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Клубът на Ясен Петров плаща 100 000 евро за капитана на Черно море

Капитанът на Черно море Георги Илиев ще доиграе сезона без капитана си Георги Илиев. „Меридиан Мач" научи, че варненци са спазарили опитния полузащитник в Китай.

Националът ще премине във втородивизионния Шъдзяджуан, където треньор наскоро стана Ясен Петров. Именно бившият наставник на Черно море, пловдивските Локомотив и "Ботев", и "Левски" е настоявал за трансфера на един от най-добрите халфове в „А" група.

Шъдзяджуан ще плати 100 000 евро за трансфера и от началото на януари ще може да използва Георги Илиев.

До няколко дни сделката ще бъде финализирана и обявена официално, като двете страни вече са изчистили всички детайли по нея.

Самият Георги Илиев вече се е разбрал за личните си условия с Шъдзяджуан. 32-годишният футболист ще взима в Китай близо пет пъти по-висока заплата от тази, която прибираше на „Тича". Според запознати той е получавал около 8000 лева в Черно море, а от януари ще взима 25 000 долара.

Продажбата на Георги Илиев в Китай ще сложи край на проточила се около година сага. Полузащитникът настояваше за трансфер, защото вече е към края на кариерата си и иска да спечели повече пари. В предходните два трансферни периода той беше първо пред продажба в Китай, а след това в Лудогорец. И в двата случая обаче сделките пропадаха в последния момент.