1 тон хранителни продукти събрани в кампанията „Купи и дари“

Традиционната инициатива бе организирана за пета поредна година от Ротаракт клуб „Бургас-Приморие“

Бургазлии дариха около тон хранителни продукти в кампанията „Купи и дари“, организирана от Ротаракт клуб „Бургас-Приморие“.

Традиционната инициатива се провежда за пета поредна година. Тя дава възможност на гражданите докато пазаруват за своята коледна и новогодишна трапеза да дарят хранителни продукти на семейства в неравностойно положение. Събраните хранителни продукти бяха дарени със съдействието на Българския червен кръст (БЧК) на 27 декември.

„Нямам думи. Мога само да благодаря на всички, които се включиха“, каза при получаването на пълния чувал с лакомства, варива и плодове бургазлийката Петя Димитрова. Тя е самотен родител на три деца и изпитва перманентни трудности при осигуряването на прехраната на семейството си.

С инициативата „Купи и дари“ е подсигурена поне за месец напред.

„Благодаря на всички граждани, които се включиха в нашата благородна инициатива и помогнаха да дарим усмивки на тези семейства от нашия град.

Благодаря и на нашите приятели от Интеракт "Бургас -Приморие", които активно се включиха в организацията на кампанията, както и на магазин Метро, който за втора поредна година беше наш партньор.“, каза президентът на РАК „Бургас-Приморие“ Таня Димитрова