За жабата, вола и (не)ясното в дясно

О чудо! Реформаторите от ясното в дясно се загрижиха за съдебната система, морала в нея и поредната кадрова приумица на управляващото мнозинство на БСП, ДПС и „Атака“

Че и ултиматими хвърчат, по масата се тропа, а две-три теменужки от градинката на Командира в Драгалевци увяхнаха от притеснение и респект към наследника на техния стопанин. Който в прав текст заплаши най-голямата опозиционна партия и лично нейния лидер Борисов: „Ако не блокирате номинацията на Веселина Тенева за ръководител на Инспектората към Висшия съдебен съвет няма да управляваме с вас, не сте десни, договорихте се със Станишев и Местан. Дали ГЕРБ са десни думата имат българските избиратели, но че Реформаторите са лесни е очевидно и за престарелия реститут-костовист от жълтите павета. Лесни са за манипулиране, лесни за оборване, лесни са за понашляпване, от вот на вот.

Абе, аланкоолу, от позицията на трите ти процента на последните избори ли ще изправяш до стената Борисов и ГЕРБ, с всичките им кусури, кадрови грешки, които, обаче, не са предмет на този разговор. На база на личния си рейтинг, попадащ в статистическата грешка, ли председателят на ДСБ Радан Кънев тръгна да поставя условия на бившия премиер? Явно разчитащ на късата памет на десния избирател, вероятно забравил, че по време мандата на миналото (41-во) Народно събрание именно Костов, Класната и техните „мъжки секратарки“ ( единият от които с религиозно омазняване по скалпа) бяха основният парламентарен опонент на управляващото дясно правителство. А Станишев и Местан със сатанински усмивки наблюдаваха как тъмносините (или турскосините) им колеги вадиха кестените от огъня. За да дойде часът на разплатата, когато на едните им бе скроена шапка от задкулисието, а другите получиха категоричната присъда на негово Величество българския избирател. Предстои последната трета инстанция на осъдителния акт спрямо остатъците от някогашната десница. И е твърде вероятно тя да е подобна на онази през май 2013г. Защото по всичко личи, че нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено. А младите лидери са бутафорно и уродливо копие на муцуните, изнесли Прехода. Все тая дали Веселина Тенева присъства или не.

Политически Франкенщайн, от който месец след месец се къса парче след парче. Но в който като че ли има и капка добро. Дали това ще помогне на изстрадалия десен избирател?  Предстои да разберем само след по-малко от половин година.

А че съдийката Тенева, оправдала хидроинженера на Републиката Доган за милиончетата, гушнати от „Цанков камък“ , няма място във Висшия съдебен съвет е повече от ясно. Както е и ясно, че не може партията получила след лотария евродепутатски мандат (ако преди изборите бе ясно, че за нас са отредени 18 места в ЕП, то столът на Малинов щеше да бъде зает от Кошлуков) да дава акъл на една от най-добре приеманите, в политическото семейство на десните, организация. А тя несъмнено е формацията на Борисов. Търпяща десетки критики за назначения, за пиарките на Миро, за действията и бездействията по отношение на етрополския цигарен крал. Но що се отнася до европейския терен, там четата на Бойко несъмнено води с 4 обиколки (5 срещу 1 мандата в момента) на „Реформаторския блок“. И не Томислав Дончев трябва да се доказва колко е десен. А Кунева, Касим Дал и компания.

Видяла жабата, че подковават вола и вдигнала крак. Ситуация до болка илюстрираща анархията и първичния хаос, царящи в неясното и претендиращо да е дясно образувание, на всичкото отгоре блок и то Реформаторски.