Кои професии "създават" най-много психопати

Животът

28-12-2013, 17:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

И кои - не!

Първо - психопат не означава само някой, който е готов да ни среже на две с трион, макар че онези, които биха направили това, определено са психопати. Какво е определението?

Психопатията е разстройство на личността, което се характеризира с потискан страх, толериране на стреса, липса на емпатия, коравосърдечност, липса на чувство за вина, склонност към манипулативност, безотговорност и антисоциално поведение.

И така, към кои професии се ориентират най-много и най-малко психопати?

Най-много психопати има сред:

Изпълнителните директори на компании

Адвокатите

Телевизионните или радио водещи

Продавачите

Хирузите

Журналистите

Полицаите

Чиновниците

Готвачите

Войниците

Най-малко психопати пък се срещат сред:

Фелдшерите

Медицинските сестри

Терапевтите

Занаятчиите

Козметиците

Служителите в благотворителни организации

Учителите

Художниците

Лекарите

Счетоводителите

А каква е причината за резултатите?

Много от професиите, в които не се срещат психопати, са свързани с ежедневен контакт с много хора, а и повечето не предлагат достъп до голяма власт. Психопатите по природа не биха били привлечени от тези полета на изява, нито пък биха били особено добри в тях.

В първите десет професии обаче хората имат определена власт. Въпросните кариери изискват и вземане на бързи решения и не са свързани с голяма емоционалност – неща, които привличат психопатите към тях. Така че ако познавате някой с такава професия и той е малко странен – по-добре се дръжте внимателно с него, съветват специалисти. /expert.bg