Пролетно време преди Нова година

Мисия Пловдив

29-12-2013, 09:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Слънчево и днес в Пловдив

В Пловдив днес отново ще преобладава слънчево време. По обяд температурите ще достигнат 9-10 градуса. Слънцето ще се задържи и утре със същите температурни стойности.

Макар и да не е имало температурни рекорди вчера, на много места в страната са отчетени почти пролетни температури.

В Сливен е регистрирана най-високата за страната температура от 16 градуса, съобщиха от НИМХ.

В Разград, Варна и Стара Загора термометрите са отчели 15 градуса, което също не е малко навръх Нова година. В Сандански, Казанлък, Пазарджик и Шумен живакът се е вдигнал до 14 градуса, в София малко по-малко – 13.6 градуса.

В Северозападна България и по Дунавската равнина обаче мъглата си казва своето и температурите пряко сили са стигнали до 4 градуса, какъвто е случаят във Видин.

В Русе и Свищов са отчетени едва 3 градуса.

С приближаване към Стара планина градусите леко се вдигат и в Ловеч са регистрирани 8 градуса.

Днес над Дунавската равнина ще има ниска облачност или мъгла. Над останалата част от страната през нощта ще преобладава ясно, а утре слънчево време.

По-значителна облачност ще има в нощните часове над източните райони. Почти тихо. Минимални температури между минус 2° и 3°, максимални в Дунавската равнина 2°-7°, в останалата част от страната 8°-13°, в крайните югозападни райони до 15°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове.Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максималните температури ще са до 8°-11°. Температурата на морската вода е около7°, вълнение на морето 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра - около 9°, на 2000 метра – около 3°.