Локо изпуска Аймен Белаид за 50 000 евро

Спорт

29-12-2013, 11:37

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Левски вече е договорил трансфера на универсалния тунизиец

Левски е много бли­зо до финализиране на първия си зимен трансфер. „Сините" са дого­ворили универсалния играч на Локомотив (Пд) Аймен Белаид, съобщава „Меридиан Мач".

Клубът ще плати мини­мална сума за францу­зина с тунизийски произход, който за някол­ко месеца на „Лаута" игра като централен защитник, ляв и десен бек, вътрешен халф и дясно крило.

187-сантиметровият играч премина в Ло­ко (Пд) през месец септември като свобо­ден агент. Оттогава той прави силно впечатление с качествата си, като най-открояващо при него е, че притежава страхотна техни­ка и бързина за висо­кия си ръст.

От „Герена" разкри­ха, че са се разбрали с Локо (Пд) за сделката, а самият Аймен Бела­ид е заявил готовност да премине в Левски. Остава да се уточнят още няколко детайли по трансфера, като най-вероятно босът на „смърфовете" Коко Динев ще задържи около 20 процента от правата на играча при бъдещ трансфер.

Бизнесменът е твърд за тази клауза, след като спечели око­ло 400 000 евро от про­дажбата на Гара Дембеле във Фрайбург през лятото на 2011-а. Година по-рано той пусна нападателя в Левски срещу 200 000 евро, но запази про­цент от правата му и това донесе двойна печалба на Локо.

Други източници пък твърдят, че Аймен Бе­лаид има минимална клауза за откупуване в договора си, която „си­ните" ще платят и дори няма да се пазарят с Локо (Пд). При всички положения обаче Лев­ски ще даде най-много 50 000 евро, за да купи тунизиеца с френски паспорт, а трансферът е сигурен на 90 про­цента.