10 млн.лв. вложени в образователна и културна инфраструктура през 2013 г.

Парите

29-12-2013, 11:40

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж детска градина "Райна Княгиня" преди и след ремонта

През изминалата година в образователна инфраструктура са били вложени средства по две направления

Над 10 млн.лв. са вложени през тази година за образователна и културна инфраструктура в община Бургас, каза пред радио „Фокус” зам. – кметът с ресор образование, култура и туризъм, Йорданка Ананиева.

„От първия до последния ден годината беше наситена с изключително много работа по отношение на реновирането на образователната, културната инфраструктура, така и обектите в областта на туризма”, обясни заместник-кметът. Ананиева допълни, че при стъпването си в длъжност като зам.-кмет преди 6 години от 34 детски градини на територията на община Бургас е имало ремонтирани само 2. „Ние положихме изключителни усили, така че децата ни да растат в една много приятна среда”, обясни тя. Ананиева допълни, че усилията на общинската администрация през тази година са били особено големи.

Тя обясни, че през 2013 година в образователна инфраструктура са били вложени средства по две направления. Първото е Националният доверителен екофонд, в обхвата на който са били включени 6-те най-големи Обединени детски заведения в комплексите „Славейков”, „Изгрев” и „Зорница”.

17 обекта от образователната и културна инфраструктура са ремонтирани със средства по Международен фонд „Козлодуй”. „Това са средства, общо за всичките обекти на образованието и културата, над 10 млн. лв., което е връх в средствата, които ние влагаме в годините за реновиране на образователната инфраструктура”, категорична бе Ананиева.