Правят концепция за голям инвеститор в индустриална зона

Мисия Бургас

31-12-2013, 06:10

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представиха индустриалната зона в Бургас на автомобилни гиганти

През 2014-а започва втората фаза от дейността на дружеството

С четири реализирани договора с местни и чужди компании завършва годината за "Индустриален и логистичен парк – Бургас".

Това показва, че реално общинското намерение за действащ бизнес район вече е работи. За да може обаче градът да постигне 100% реализация на новата индустриална зона, е необходимо към нея да бъдат привлечени около 50 фирми.

Точно преди Нова година още един инвеститор, участвал в конкурс за закпуване на имот в парка, подписа договор с дружеството, каза изпълнителният директор Аристид Каравидов. Това е бургаска фирма, развиваща дейност в областта на хранително-вкусовата промишленост.

"През последната година можем да се похвалим с положителни отзиви от страна на инвеститорите и повишен интерес към зоната.  

На този етап преобладават и по-сериозни са местните компании и предприемачи. Това е добре за града, означава, че през последната година се е събудил предприемаческия дух", коментира Аристид Каравидов.  

Той допълни, че се наблюдава засилен интерес и от страна на чуждестранни компании, но до този момент, въпреки запитванията до реално склчване на договори не е стигнало.

Следващият етап от дайността ще бъде насочена към представянето на по-актрактивен вид услуга.

За да могат да бъдат привлечени големите външни инвеститори, се проучва и разработва концепция, която ще бъде представена през 2014 г. при старта на втория етап от дейността на парка.

"Ние осигуряваме инфраструктурата на дружеството, около 80 дка са усвоени и се предлагат.  Това е около 1/3 от цялата територия, с която разполагаме. От тях имаме сключени  договори за 30 дка. За 100% реализация трябва да имаме около 50 компании. Другият варинат е да привлечем по-голям инвеститор, който да закупи площ от около 150 дка и да се даде  шанс на едно по-мащабно производство", обясни още Каравидов.