Подредете празничната трапеза за привличане на успех и щастие

Животът

31-12-2013, 13:26

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

2014 г. ще е годината на Коня, съобразете се с това, за да имате късмет

2014 година ще премине под знака на Синия дървен кон. По тази причина на празничната новогодишна трапеза задължително трябва да присъства овесът, съветват астролози.

Успехът, щастието и късметът през следващата година в много отношения зависят от това какви ястия ще поднесем на празничната си трапеза и в какво. Ако в дома си разполагаме с дървени съдове, те задължително трябва да присъстват на масата. Покривката трябва а е зелена, синя или бяла от естествена тъкан.

Конят ще е доволен, ако в центъра на масата е поднесен овес. Това може да бъде овесена каша, оригинал на салата, в която той присъства, или просто зрънца, поставени в блюдце. Каквото и да изберем, Конят ще го оцени.

Добре е на масата да присъстват ябълките и морковите. Под елхата също е желателно да се сложи ябълка до сноп сено, завързан с червена лента. Трябва да се постави и чашка с вода за Коня.

При подготовката за посрещането на Нова година домът трябва да се почисти от старите вещи. Според източните учения те отнемат от полезната енергия. Трябва да се проверят крановете на чешмите, за да не капят. Според поверието, ако течовете не се спрат, с водата ще си отидат парите и материалното благополучие.

За да се привлекат в дома щастието, късметът и успехът, в новогодишната нощ той трябва да се украси с живи цветя и оригинални дървени фигурки. А мъжете и жените, които биха искали през настъпващата година да сключат брак, е добре да запалят в стаята си червена свещ. Поне така гласи китайско поверие.

В новогодишната нощ е прието да се правят подаръци. Конят би се зарадвал, ако те не са скъпи, а са практични и полезни. Би било прекрасно, ако на дамите към тях се поднесат свежи цветя като лилии, нарциси, теменужки.