Шестима души ще празнуват настъпването на 2014-а над 10 пъти

Животът

31-12-2013, 18:03

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Само шест души в цялата Вселена ще отбележат настъпването на новата 2014-а година цели 15 пъти. Лошата новина за тях е, че на трапезата им няма да иман баница с късмети или шампанско.
Много хора си мечтаят да могат да се придвижват във времето. Само шестима обаче ще могат да го осъществят на практика – руснаците Олег Котов, Сергей Рузански и Михаил Турин, американците – Майкъл Хопкинс и Рик Мастрачио, както и японеца Кочи Ваката.
Шестчленният екипаж на Международната космическа станция ще премине 15 пъти  границата между старата и новата година.
Между 31 декември и 1 януари астронавтите не само ще прескочат в новата година 15 пъти, но и ще се връщат в 2013-а цели 14. В крайна сметка космонавтите ще се установят в 2014-а на 1 януари малко преди обед българско време, когато ще се намират над Тихия океан източно от Нова Зеландия.
Въпреки уникалното преживяване астронавтите ще отбележат празника без семействата си. Те няма да могат да се насладят на традиционната трапеза и шампанско. В крайна сметка се оказва, че не е важно колко пъти ще празнуваш, а с кого споделяш радостта и надеждата от настъпването на новата година.
Иначе сред нас, земляните, първи, новата 2014-а ще посрещнат в източната част на тихоокеанската островна държава Кирибати.

bg → en
easterly
наречие: easterly