Вдигат двойно заплатата на бъдещия капитан на Ботев

Спорт

02-01-2014, 11:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ръководството на жълто-черните предлага нов договор на Йордан Христов

Ръководството на Ботев Пловдив ще предложи нов договор на Йордан Христов с доста по-добри финансови условия. Защитникът вече е свободен да преговаря с други клубове, тъй като контрактът му с канарчетата изтича през лятото.

Той обаче едва ли ще го направи, тъй като е в тима още от Б група, а с жълто-черния екип стигна и до националния отбор на България.

В момента Христов взима една от най-ниските заплати на „Колежа", като според запознати тя е едва 4 000 лева. На десния бранител ще бъде предложено почти двойно по-висока сума месечно, а освен това ще стане и първи капитан на Ботев, след като досега той бе трети.

Първи капитан след пристигането на Станимир Стоилов в тима стана Иван Цветков, а втори Веселин Минев. Лентата е носил и Тодор Неделев, който вече е футболист на Майнц 05.

Интересното е, че в началото на януари миналата година Христов преподписа с канарчетата до лятото на 2014-а. Той бе привлечен в тима през лятото на 2011 година от Спартак Пловдив, като след пристигането си на „Колежа" се превърна в неизменен титуляр.