Нефтохимик започва подготовка с юноши

Спорт

02-01-2014, 12:23

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нефтохимик се събира на 6-ти януари

Засега не се съобщава дали някои от играчите от есента ще останат в клуба

След като повечето от футболистите на Нефтохимик разтрогнаха договорите си с клуба, а на други те просто изтекоха, отборът е изправен пред решението да започне подготовката си само с юноши от школата на тима. Поредните футболисти, които вече не са част от нафтата са нападателят Васил Калоянов и халфът Стамен Ангелов, чиито договори изтекоха в края на декември.

Засега най-вероятно подготовката на закъсалия бургаски тим ще се води на спортен център Изгрев, а кондиционните занимания, които са характерни за началото на всяка подготовка  ще се провеждат по алеите на Морската градина и на плажа. Все още няма никаква яснота по финансирането на отбора, като надеждата е с парите от телевизионните права да се покрият най-неотложните разходи, както и многото задължения на клуба към БФС и футболистите.

Засега не се съобщава дали някои от играчите от есента ще останат в клуба, но към доста от тях вече има отправени предложения от отбори на А, Б и В група. Не е изключено двама или трима от футболистите на нафтата да поемат към Спартак Варна, където се очаква наставник да бъде вече бившият треньор на шейховете Атанас Атанасов. Задачата пред  варненския специалист е да спаси отбора на „соколите” в Б група, а средствата за това вече са намерени.