Черноморец се готви за първо домакинство и победа след Новата година

Съперник на нашите е шестият във временното класиране отбор на Ямбол

Баскетболният Черноморец завърши годината на последното място в НБЛ. Нещо повече възпитаниците на Дечо Коешинов не успяха нито веднъж през сезона до този момент да изпитат радостта от победата. Те изиграха само два –три мача на по-добро ниво, в които можеха и да триумфират, но неопитност и липса на самочувствие ги провалиха в края. В останалите срещи бургазлии играха слабо и докараха много ядове и нерви на треньора и феновете си.

След последния мач през миналата година, загубен от Черно море Порт Варна, наставникът на бургазлии заяви, че това е агония и че отборът просто няма смисъл да продължава по този начин. Все пак Коешинов се надява на позитивна промяна и намирането на спасителен бряг за Черноморец. През миналия сезон отборът бе на крачка от класирането в първата четворка, докато през този игрите му отреждат категорично последното място в лигата.

Следващият съперник на нашите е шестият във временното класиране отбор на Ямбол. Гостите бяха на крачка от изненадата в последния кръг след като в своята зала, загубиха в последните минути от шампиона Лукойл. Представянето на тима от Ямбол говори за една стабилна селекция и постоянна игра, което от своя страна не дава като че ли големи шансове на бургазлии преди двубоя в неделя. Мачът е от 18 часа на 5-ти януари и ще се играе в спортна зала „Бойчо Брънзов”.