Златни рокли - новата мания на жените

Бижутер от турския град Кахраманмараш прави рокли от чисто злато. Въпреки цената им от 300 000 турски лири (145 000 долара), собственикът на бижутерската марка Ахмет Атакан съобщи, че вече са продадени осем бройки.
Бижутерът и екипът му създали дизайн, който никой нямал смелостта да направи, а роклята е предназначена най-вече за продажби в Егейска Турция.
Всяка рокля включва 78 000 детайла от 22-каратово злато и тежи 3 килограма, пише БГНЕС.
За създаването на една рокля седем служители на компанията на Атакан работят 15 дни. Бижутерът споделя, че не очаквал златните рокли да се продават, но в действителност те вървели доста добре.
"До момента сме продали осем рокли. Имаме поръчки, така че продължаваме да ги създаваме и да ги продаваме", заяви Атакан. Той допълни, че има хора, чакащи да купят златна рокля, а икономическата криза, промените в курса на лирата спрямо долара и в цената на златото не се отразяват на продажбите на скъпоценната дреха.
Цената на роклята варира в зависимост от дължината и пропорциите на клиентките, които ще я носят. В момента служителите работят върху рокля, която ще струва 800 000 турски лири (около 377 000 долара).
"Това не е рокля, която могат да носят всеки ден. Някои жени дори може изобщо да не я облекат, но просто искат да я имат. Продаваме златни рокли за сватби и годежи", казва бижутерът.