46-годишният ловец е застрелян заради ято патици

Животът

02-01-2014, 15:00

Снимка:

mirogled.com, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдивчанин загина по време на лов

Разследва се как и защо пушката е гръмнала втори път

46-годишният пловдивчанин е бил прострелян неволно заради ято диви патици, предаде БЛИЦ. Това сочи засега разследването на Районната прокуратура в града под тепетата.

На ловен излет 44-годишен ловец простреля колега, който по-късно почина.

На 31 декември кум, кумец и техен приятел излезли на лов в гората край Костиево. Минало ято патици, единият авджия вдигнал пушката и стрелял по хвъркатите. При навеждането на пушката произвел втори изстрел. Разследва се как и защо пушката е гръмнала втори път. Според обясненията на ловеца, той е натиснал спусъка, без да иска.

В горната част на бедрото бил ранен Александър. Дошла Спешна помощ и го откарала в болница, където по-късно починал. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи има ли причинно-следствена връзка между раната на бедрото на Александър и смъртта му, уточни за БЛИЦ говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Образувано е досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда.

След като патоанатомите утре излязат със заключение, магистратите ще преценят дали ще преквалифицират обвинението в убийство по непредпазливост.