Рекордните фойерверки в Дубай били орязани

Животът

02-01-2014, 17:35

Снимка:

© NBC News

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новогодишните фойерверки в Дубай влязоха в рекордите на Гинес

Някои от предварително замислените елементи на пиротехническото шоу не са били съкратени от съображения за сигурност

Рекордните новогодишни фойерверки в Дубай, които вече влязоха в Книгата на Гинес, всъщност са били в съкратен вариант. Това се е наложило от съображения за безопасност, съобщава местният вестник Gulf News, цитиран от Риа Новости.

Над 400 000 фойерверки бяха пуснати в продължение на шест минути. Зарята бе изстрелвана от общо 400 точки, разположени на брега на Дубай, както и на архипелага от изкуствени острови и Бурж Халифа - най-високата сграда в света. С един от залповете беше изобразено знамето на Обединените арабски емирства с размер 225 на 130 метра. Това се превърне и в най-голямото изображение на национален флаг в историята на пиротехниката.

Някои от предварително замислените елементи на пиротехническото шоу обаче не са били изпълнени от съображения за сигурност. Светлинното шоу е започнало и с 20 минутно закъснение. Причiната за закъснението не е официаlно обявена. Според местни източници се е изчаквало разрешение от службите, отговарящи за безопасността. Други твърдят, че те са били забавени заради силния вятър.

ВИДЕО от новогодишните фойерверки в Дубай