Орела примамва футболисти със заплати от 1500 лв.

Спорт

02-01-2014, 20:34

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Гарантира финансова стабилност с 400 000 лв. бюджет

Спряганият за нов треньор на Спартак 1918 Атанас Атанасов - Орела е оптимист, че соколите ще бъдат обезпечени финансово през пролетния дял от шампионата в "Б" група. Както вече писахме, въпреки че все още не е встъпил в длъжност при соколите, тъй като варненци не са се разделили официално с Георги Иванов-Геша, Орела вече вече умува относно селекцията.

Атанасов уговаря играчи от бившия си тим Нефтохимик, като им предлага заплати от по 1500 лв. за да подсилят варненци през пролетта. Това разкриха пред Varnautre.bg самите футболисти, които се надяват да започнат подготовка със соколите до десетина дни. Освен това бившият наставник на шейховете успокоил играчите, че Спартак ще разполага със сума от 400 000 лв. , с които ще си гарантира финансирането във втория ешелон до края на сезона.

Целта пред Орела и новият УС е оставането на отбора в групата на професионалистите. За целта шефовете на Спартак умуват различни варианти за да улеснят работата на спортно-техническия щаб на соколите. Силните хора в клуба уреждат и хотел, където да бъдат настанени футболистите, които не са от Варна.

Все още обаче няма яснота кога настоящите играчи ще получат трудовите си възнаграждения от миналата година, като очакванията са това да стане паралелно със старта на зимната подготовка на варненци, въпреки че Орела не се ангажира със стари задължения.