Мобилно приложение ни плаща, за да живеем здравословно

Мобилното приложние „Pact” предлага три различни „договора” - за спортуване, за регулиране на храненето и за зеленчуци

Договорът за храна изисква въвеждане на дневния прием с използване на устройството MyFitnessPal, което се синхронизира директно с "Pact".

Със споразумението за зеленчуци се определя количество плодове и зеленчуци, които трябва да се изяждат за една седмица. За да се провери всяка порция, потребителите снимат полезната храна преди да я изядат.

Хитруването се избягва, като снимките се проверяват с различни критерии. Договорът за спорт дава кредит за посещения във фитнес салона, каране на колело за най-малко 30 минути или 10 000 стъпки на ден, съобщава агенция "Фокус".
Потребителите не плащат нищо преди да започнат да използват приложението. Ако някой си постави цел да изяжда 10 порции зеленчуци на седмица и успее да го направи, печели два долара. Ако не изпълни целта си, ще бъде глобен най-малко пет долара.

Парите, които се раздават като награди всъщност се събират от глобите за неизпълнени цели. Проучвания са показали, че хората са много по-склонни да се придържат към диета или спортен ритъм, ако получават заплащане. Очевидно някои не успяват и така генерират наградния фонд.