"Дари телефон - помогни на дете" продължава до края на януари

Животът

03-01-2014, 14:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

21 старозагорци дариха кръв

Акцията е за деца, чиито родители са загинали на работното си място

Коледната благотворителна кампания на КНСБ "Дари телефон - помогни на дете" продължава до края на януари.

Инициатори са още благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов" и СНЦ „Младежки форум 21 век". Кампанията е в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното място.

У нас има около 12 млн. мобилни телефона, над 8 млн. от които не се използват. Техните собственици могат да подпомогнат 50 български деца, чиито родители са загинали на работното си място, като се освободят от старите си мобилни телефони и смартфони.

Дарителската акция се организира по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства, която работи и за по-чиста и устойчива околна среда и превенция срещу образуването на електронен отпадък.

Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени от фирма партньор, която ще преведе финансовите средства по сметка на благотворителния фонд.

За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата оценител добавя 1 лв., подкрепяйки благотворителната акция. Със събраната сума ще бъдат подпомогнати стипендиантите на благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов" и други социални каузи.

Приемат се всякакви мобилни устройства, независимо дали работят или не, дали са с или без батерии, надраскани, запазени или счупени, в офисите на Регионалния съвет на КНСБ – Стара Загора и общинските съвети на КНСБ в областта.