Продават на търг "Бургаски корабостроителници"?

Парите

03-01-2014, 15:12

Снимка:

auction-house.ru

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на корабостроителницата на среща с уволнените в понеделник

Активите са разделени на три отделни лота, като начална цена е общо 207 млн. евро

Российский аукционный дом (РАД) продава завода "Бургаски корабостроителници". На сайта на аукционната къща са качени няколко обяви, с които се търсят нови собственици на предприятието. От данните в обявата става ясно, че активите на корабостроителното дружество са разделени на три лота, които се продават отделно, пише investor.bg.

Първият е производствената площадка, върху която има и производствено оборудване. Лотът е с начална цена от 130 млн. евро. Вторият е ремонтното звено на завода, простиращо се на 15 хил. кв. метра площ, разполагащо със складови помещения. То може да поема плавателни съдове с тегло  до 25 хил. тона. Стартовата му цена е 65 млн. евро.

Последният лот е за пристанището, разположено върху 120 хил. кв. метра, което обслужва промишлената зона на южния бряг. То е с дълбочина от 6 метра, което дава възможност за посрещането на по-тежки кораби. Според обявата в РАД наддаването за него ще започне от 12 млн. евро.

Така общата начална цена за „Бургаски корабостроителници“ възлиза на 207 млн. евро. В обявата обаче не се посочват за кои дати са насрочени търговете за отделните лотове, както и крайни срокове за подаване на оферти от потенциалните купувачи. Липсват и данни за контакт с продавача.


"Бургаски корабостроителници" е създадена още през 1948 година. От 1970 година тя е част от пристанищния комплекс на Бургас, а от лятото на 2000 година държавната компания е преобразувана в  дружество със 100% частно участие.