Бултрасите отдават почит на Христо Ботев

Спорт

03-01-2014, 16:09

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Честванията започват още на 5 януари в Калофер и завършват на следващия ден на Колежа

На 06.01.2014 год. се навършват 166 години от рождението на Христо Ботйов Петков – безсмъртния син на България! По този повод и по традиция привържениците на Ботев Пловдив ще се отправят към подбалканския Калофер, за да поднесат венци и цветя пред паметника на революционера, да сведат глави пред чутовната му саможертва, да помълчат почитайки паметта му, съобщиха днес от фенклуба на канарите.

Честванията започват още на 5 януари, като от 15 часа в лекционната зала на едноименния музей в Калофер ще бъде прожектиран документален филм, посветен на поета-революционер.

В 18 часа в читалището започва тържествен спектакъл „Жив си ти”.

На 6 януари сутринта местните свещеници ще отслужат Богоявленски водосвет. В река Тунджа ще се изиграе традиционното мъжко хоро, в което се очаква да се включат стотици смелчаци.

В 12 часа присъстващите политици и граждани ще сведат глава пред паметта на Ботев. Венци ще бъдат поднесени от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив, ръководството на ПФК Ботев Пловдив.

В 13 часа в Цар Симеоновата градина също ще бъде отдадена почит на Христо Ботев. По традиция футболистите от детско-юношеската школа ще поднесат цветя пред паметника на великия революционер.

Приканваме всички, които желаят да присъединят в честванията по повод 166-та годишнина от раждането на Христо Ботев да заповядат в гр. Калофер на 06.01.2014 год.

Ние ще бъдем там от рано сутрин, за да се насладим на традицията на калоферските мъже, влизащи в ледените води на Тунджа за традиционното мъжко хоро, уточняват още от жълто-черния фенклуб.