Пропадна контролата на Черно море с Калиакра

Спорт

03-01-2014, 19:37

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Черно море на лагер в Алания от 26 януари

Контролата на Черно море с Калиакра на 4 февруари в Каварна няма да се състои или поне не на тази дата, тъй като по същото време отборът ще е на лагер в Турция. Спарингът бе уреден, след като подготовката в южната ни съседка беше отменен заради свития бюджет на варненския клуб, но днес стана ясно, че "моряците" все пак ще пътуват до Алания.

За сметка на това контролата срещу втородивизионния Добруджа остава по предварителен план. Именно срещу тима на Светльо Петров моряците планират да направят и официалното представяне на отбора за пролетния дял от шампионата пред собствена публика. Проверката бе насрочена за 15 февруари, седмица преди подновяването на първенството в "А" група, като на този етап няма данни тя да е отменена.

Черно море ще изиграе още една проверка непосредствено преди заминаването на варненци за Турция, където ще се проведе и втория етап от подготовката на Морето. Наставникът Георги Иванов събира футболистите на 9 януари, а тима ще се готви във Варна до 25-и. Ден по-късно Гонзо и компания ще отпътуват за Алания, където са предвидени и 5 контроли срещу възможно най-силните отбори, които по това време ще са на лагер в южната ни съседка. Варненци имат условие да играят проверки срещу тимове възможно най-близо до техния лагер, за да се избегнат дългите пътувания.

Шампионата в "А" група стартира на 22 февруари, а Черно море започва с гостуване на (Пирин Гоце Делчев).