Обвинен в грабеж: Арестът ми се отразява добре, искам да поостана

Крими

04-01-2014, 06:10

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

15-годишно момче пострада при въоръжен грабеж в Бургас

Виждал възможност да се изчисти от наркотиците

Арестант изуми състава на Бургаския окръжен съд, който трябваше да разгледа жалбата му за замяна на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, с по-лека.

Арестът ми се отразява добре, изненадващо заяви 29-годишният Горан Горанов. Искам да поостана, за да се изчистя от наркотиците, допълни задържаният.
Горан Горанов, който работеше като охрана на строителния предприемач Георги Танев, бе арестуван за въоръжен грабеж на 26 декември.

Преди години Танев издъхна след спречкване в дискотека, при което беше прободен в коремната област. Горанов пък беше основен свидетел на инцидента.

На 26 декември Горан  и авера му 35-годишният П.Х. са арестувани при опит за кражба от магазин "Всичко за майстора". Минути по-късно станало ясно, че малко по-рано тандемът е извършил и въоръжен грабеж на сак с дрехи и сумата от 25 лв. от 15-годишно момче.

По случая се води бързо производство. Днес адвокатът на Горан - Тодор Недялков, заяви в съда, че се чакат резултатите от експертиза, която да покаже дали в момента на грабежа Горан е съзнавал какво прави. Предполага се, че 29-годишният мъж е бил надрусан.

Адвокат Недялков бе също изненадан от решението на клиента си да оттегли жалбата и да остане зад решетките. Напрактика обвиняемият се оказа на едно мненение с обвинителя си - прокур Величка Костова, а не на защитника си.

Много се радвам, че има такива обвиняеми, които виждат в арестта възможност да се справят с наркотиците, добави изумената съдийка Петя Георгиева.

Източник: 24 часа