Орисаха първото бебче на Бургас за годината

Малката Мария проплака в дома на майка си в първите минути на новата година

С много подаръци и пожелания за здраве и късмет изписаха днес първото бебче за 2014-а в община Бургас. Малката Мария проплака в 00:10 минути на 1 януари, в дома на майка си, в село Равнец. В 03:20 часа същия ден двете бяха транспортирани в Бургаската болница за оказване на нужната следродилна помощ.

"Желаем много здраве, щастие и успешни мигове както на Мария, така и на цялото й семейство", казаха дамите от "Зонта клуб", които по традиция влязоха в ролята на добрите орисници.  Майката на пеленачето Иванка Казакова получи ваучер за 200 лева и детски комплект за активна гимнастика и дрешки от дамите от клуба. 

Към изненадите за първото бебе се включи и екипът на Бургаската болница, в лицето на главната сестра Татяна Пейчева и старшата акушерка на Родилно отделение Руска Ганчева. От името на прокуриста д-р Бойко Миразчийски главната сестра подари на майката най-нужното за първите дни на малкото момиченце – памперси, бебешко шише, мокри кърпички и др. Мария бе изписана в дрешки, които също са подарък от болницата.

"Родих сама вкъщи, защото получих болки малко около полунощ, когато започнаха празничните гърмежи и фойерверки. Нямах време да стигна до болницата и през цялото време се молих да я родя жива и здрава. Сама прерязах пъпната връв и след това повиках Бърза помощ. Кръстих я Мария на Божията майка", каза 36-годишната Иванка Казакова, която има още 4 дъщери. Тя си пожела детето й да бъде здраво и да има добра съдба.