Започват тържествата за Христо Ботев

Мисия Пловдив

05-01-2014, 09:17

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес ще бъде прожектиран филм за революционера в Калофер

В Калофер започват честванията по повод 166-а годишнина от рождението на Христо Ботев. Следобед в лекционната зала на музея с името на Ботев в града ще бъде прожектиран документален филм, посветен на поета-революционер.
Вечерта в читалище „Христо Ботев” министърът на образованието и науката Анелия Клисарова и заместник-министър Атанаска Тенева ще присъстват на тържественото събрание, посветено на годишнината от рождението на Ботев.
Паралелно в Карлово също ще се проведат тържествени мероприятия. В Националния музей „Христо Ботев” ще бъде представена прожекция на художествено-документалния филм „Ботев От Голготата към Свободата”, предава радио Пловдив. Посетителите ще имат възможност да се срещнат с творческия екип.
Утре сутрин в Калофер местните свещеници ще отслужат Богоявленски водосвет. В река Тунджа ще се изиграе традиционното мъжко хоро, в което се очаква да се включат стотици смелчаци. По обед присъстващите политици и граждани ще сведат глава пред паметта на Ботев. Ще има митинг-поклонение и поднасяне на венци и цветя на мемориалния комплекс в Калофер.