Бащата на загиналото на прелеза бебе е в критично състояние

Животът

05-01-2014, 12:41

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Влак отнесе БМВ на прелез, жена и бебе загинаха при инцидента

Мъжът има и травми по долните и горните крайници, апарат му помага да диша

Критично е състоянието на 36-годишния мъж, шофирал автомобила, ударен от влак, край село Долна махала, предаде Фокус.

Бащата на загиналото бебе е с много сериозна травма – няколко последователни счупени ребра в ляво. Счупването на последователни или насрещни ребра в гръдната кост се нарича ”плаващ гръден капак”.Той реално може да притиска белите дробове. В неговия случай не е ясно дали заради него или заради самата катастрофа, но пострадалият е с тежка белодробна контузия. Това е причината при него да има остра дихателна недостатъчност, затова пациентът е на апаратна вентилация. Следващите между 48 и 72 часа, или две – три денонощия се водят критични за него. Това е периодът, в който във всеки един момент състоянието на белите му дробове може да се влоши, обясняват от Университетска болница - Пловдив

Мъжът има и травми по долните и горните крайници. В момента е настанен в Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение. Там се лекуват всички най-тежки случаи, при които се налагат повече реанимационни дейности.

25-годишната жена, пострадала също в катастрофата, е само със чупена ръка и сътресение. За нея няма опасност за живота. До няколко дни тя ще бъде пусната за домашно лечение.

При катастрофата край с. Долна махала вчера загинаха 53-годишна жена и бебе на шест месеца. Лекият автомобил, шофиран от 36-годишния мъж е преминал през прелеза и е бил ударен от преминаващия влак.