Богоявление е, Йордановден!

Ритуалите започват от 11ч.

В Стара Загора празничният водосвет на бойните знамена ще започне в 12 часа в парк „Йордан Капсамунов”, Езерото. Там ще бъде изпълнен и ритуалът с хвърлянето на кръста.

От 11.00 ч. в с. Старозагорски минерални бани отец Йордан Карагеоргиев ще извърши тържествен водосвет и хвърляне на кръста от моста срещу банята в курорта.

На Богоявление (Йордановден) на територията на община Стара Загора 2117 души ще имат имен ден, като 823 от тях носят името Йордан, а 505 - Йорданка.
На този ден в старозагорско името си ще празнуват още 220 мъже с името Боян и 153 дами на име Данка. Именници на 6 януари са още Богдан, Богдана, Богданка, Дана, Данка, Данчо, Даньо и Йордана. От дамите именици на този ден 69 са с името Божана, докато мъжкия вариант – Божан, носят само 4 души. Най-малко – само 2, са наречените с името Божена.

На 6 януари се навършват 166 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев. От 11.00 часа пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“ ще се състои общоградски ритуал за поднасяне на венци и цветя.